“Budite nadahnuti kada koristite ove kemijske kako sam i ja bio nadahnut tijekom njihovog stvaranja.
Zapamtite, svaka od njih je kao i Vi, jedinstvena.”

Zoran, Inkspire majstor kreator

Upoznajte Zorana, Inkspire majstora kreatora
Iza Inkspire olovaka

Zoran je sretno oženjen otac dvojice dječaka. Analitičnog je i kreativnog duha, priznati IT menadžer koji je otkrio svoju ljubav prema obradi drva i odlučio slijediti svoju strast izradom Inkspire kemijskih.

Od tada, kako bi se uskladio sa najvišim standardima proizvodnje, doveo je svoj zanat do savršenstva. Rezultat su mnoštvo izvanrednih pisaćih instrumenata, gdje je svaki poseban na svoj
način.

Nije netko tko žudi za svjetlima pozornice, već radije boravi u svojoj malenoj radionici u Zagrebu gdje zasukanih rukava ulijeva dušu u svaki novi proizvod. To je mjesto gdje se odvija sva magija, od početnog crteža do gotove kemijske.

Zoran će biti sretan ako mu ovdje nešto poručite, bio to samo pozdrav ili upit da vam pomogne izradom jednog nezaboravnog umjetničkog djela.

Znatiželjni ste oko složenosti postupka izrade kemijskih?

Kako se zapravo proizvode Inkspire kemijske? Što sve ulazi u proizvodnju?

Sve kreće od početne vizije majstora zanata, on zna koja je vrsta drva savršena za izradu kemijske. Budite uvjereni da se koriste samo najkvalitetniji dostupni komadi drva kako bi se postigao željeni završni rezultat.

Neki komadi drva su hrvatski, neki dolaze iz Europe, neki iz Afrike, a poneki čak i iz Sibira, sve ovisi o tome kako kemijska treba izgledati na kraju.

Zatim, najfiniji metalni komplet – sve je odabrano da bi se postigla savršena simbioza metala i drva.

Nakon toga na red dolaze bušenje i rezanje, što znači da je u ovom dijelu procesa najbitnija
strpljivost i preciznost. Slijedeće je tokarenje drva kojim se stvara oblik kemijske. Potom se nanosi zaštitni lak kako bi se zaštitilo drvo. On osigurava čvrstoću drvenog dijela i omogućuje da se metalni komplet utisne unutar samog tijela kemijske.

Svaka od opisanih faza zahtjeva vremenski odmak kako bi se drvo „odmorilo“ i „opustilo“ i na taj način bilo spremno za sljedeću fazu bez bojazni da će se oštetiti ili puknuti. Tako se to radi!